• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • ASAYİŞ
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • RESMİ İLANLAR
  • EĞİTİM
  • GENEL
  • TEKNOLOJİ
  • IĞDIR DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
19:34
Tahran’ı Yakmakla Övünen Netanyahu, Ateşi Tüm Dünyaya Yaymak İstiyor!
15:19
186 Yıllık Şanlı Tarih: Jandarma, Iğdır’da Halkla Kucaklaştı
15:10
Doğalgaz İstasyonuna Metreler Kala Anız Yangını Söndürüldü
15:03
Alagöz Iğdır FK’da Geleceğe Yatırım: Altyapı Seçmeleri Başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 60 yıllık sahur geleneği devam ediyor
Genel
Yayınlanma: 09 Mart 2025 - 09:54
Güncelleme: 09 Mart 2025 - 10:06

60 yıllık sahur geleneği devam ediyor

Van'ın Özalp ilçesindeki Karadenizli köyünde vatandaşlar, 60 yıldır borazanla sahura kalkıyor.

Genel
09 Mart 2025 - 09:54
Güncelleme: 09 Mart 2025 - 10:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
60 yıllık sahur geleneği devam ediyor
Van'ın Özalp ilçesindeki Karadenizli köyünde vatandaşlar, 60 yıldır borazanla sahura kalkıyor.

1965 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinden Van'ın Özalp ilçesine göç eden Karadenizlilerin yaşadığı Emek Mahallesi'nde 60 yıldır borazanla sahura kalkma geleneği devam ediyor. Emek Mahallesi'nde yaşayan Osman Ulusal, 1965 yılından bu yana dedelerinden miras kalan borazan ile sahura kalkma geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Eskiden askere gidecek gençler bu işi yapardı. 4 kişi yapardı. Bu yıl nüfus azaldığından 2 kişi yapıyoruz. Bu gelenek 60 yıldır devam ediyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Nihat Özbay ise 1965 yılında göç eden büyüklerinin ilk geldikleri yıllarda 'sahura nasıl kalkalım' diye düşünürken borazan yöntemini kullandıklarını belirterek, "O yıllarda teknoloji olmadığı için böyle bir çare buldular ve 60 yıldır bu gelenek devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Mahalle gençlerinden Mustafa Kanık ise, "60 yıllık geleneği biz gençler halen sürdürüyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cağ kebap Ramazan Ayı'nda da lezzet durağı oldu
Cağ kebap Ramazan Ayı'nda da lezzet durağı oldu
Bayramı cağ kebabı ile karşıladılar
Bayramı cağ kebabı ile karşıladılar
Ağrı'da geçmişten günümüze Ramazan Bayramı gelenekleri
Ağrı'da geçmişten günümüze Ramazan Bayramı gelenekleri
Başkan Aslan'dan Ramazan Bayramı mesajı
Başkan Aslan'dan Ramazan Bayramı mesajı
Son Haberler
Tahran’ı Yakmakla Övünen Netanyahu, Ateşi Tüm Dünyaya Yaymak İstiyor!
Tahran’ı Yakmakla Övünen Netanyahu, Ateşi Tüm Dünyaya Yaymak İstiyor!
186 Yıllık Şanlı Tarih: Jandarma, Iğdır’da Halkla Kucaklaştı
186 Yıllık Şanlı Tarih: Jandarma, Iğdır’da Halkla Kucaklaştı
Doğalgaz İstasyonuna Metreler Kala Anız Yangını Söndürüldü
Doğalgaz İstasyonuna Metreler Kala Anız Yangını Söndürüldü
Alagöz Iğdır FK’da Geleceğe Yatırım: Altyapı Seçmeleri Başladı
Alagöz Iğdır FK’da Geleceğe Yatırım: Altyapı Seçmeleri Başladı
Yıllarca Destek Verdik, Karşılığı Bu mu Olacaktı?
Yıllarca Destek Verdik, Karşılığı Bu mu Olacaktı?
Erzurum'da yaşlıların kızak keyfi
Erzurum'da yaşlıların kızak keyfi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SPOR
EKONOMİ
ASAYİŞ
SAĞLIK
SİYASET
RESMİ İLANLAR
EĞİTİM
GENEL
TEKNOLOJİ
IĞDIR
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • IĞDIR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim