Iğdır Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldız’ın çalışması, dünyanın en büyük gıda organizasyonu olan IFT (Gıda Teknologları Enstitüsü) bülteninde yayınlandı.
Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldız’ın girişimcilik ve inovasyonu hedef alarak yaptığı çalışması, gıda bilimi ve teknolojisi alanında yaratıcı zihinleri bir araya getiren dünyanın en büyük gıda organizasyonu olan IFT’nin (Gıda Teknologları Enstitüsü) Şubat ayında yayınladığı Gıda Teknolojisi Dergisi ve IFT aylık bülteninde yer almaya hak kazandı.
Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldız, çalışmasında taze kesilmiş ve dilimlenmiş meyve-sebze tüketim talebine olan ilginin hızla artmasından yola çıkarak, 2 farklı elma çeşidine (Red Delicious ve Golden Delicious) geleneksel kesim yöntemine alternatif olarak ultrasonik kesim uyguladı. Çalışma neticesinde elde ettiği bulgulardan yola çıkan Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldız; “Ultrasonik ses dalgalarının desteğiyle gerçekleştirilen kesimin, taze dilimlenmiş elma üretiminde kaliteyi geliştirdiğini ve bu tekniğin diğer taze meyve sebze kesimlerinde de geleneksel kesime alternatif olarak kullanılabileceğini” savundu.
IFT Araştırma ve Geliştirme Sertifikası ile ödüllendirildi
IFT yayın kurulu, Gıda Teknolojisi Dergisinin Şubat sayısı ve IFT aylık bülteni için gıda ürünleriyle ilgili yeni çözümler ve endüstri trendlerini tartışarak, bu kapsamda yol gösterici çalışmaları dikkatle inceledi ve 2000 araştırmadan 5’ini seçerek dergide yer verdi. Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldız’ın çalışmasının da gıda şirketleri ve farklı sektörlerin dikkatini çektiği, gelecek vaat eden ve yatırım için güzel bir temel oluşturduğu vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldız, bu çalışması ve gıda bilimi, teknolojisi ile beslenme alanlarına olan yenilikçi yaklaşımı nedeniyle IFT Araştırma ve Geliştirme Sertifikası ile de ödüllendirildi.