• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • ASAYİŞ
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • RESMİ İLANLAR
  • EĞİTİM
  • GENEL
  • TEKNOLOJİ
  • IĞDIR DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
22:15
BAL Ligi’nden Avrupa Yıldızlarına: Alagöz Sözünü Tuttu!
16:10
Iğdır'da Kanlı Arazi Kavgası: 70 Yaşındaki Mehmet Çakmakçı, İki Yengesini Katletti
14:42
Iğdır’da Kan Donduran Aile Faciası: Kayınpeder İki Gelinini Katletti
14:03
Iğdır’da Yeni Dönem Eğitim Görevlilerine Bilgilendirme Toplantısı
10:47
Iğdır’da Yaz Sıcağıyla Gelen Çile: Bozuk Yollar, Koku Yayan Çöp Kovaları!
10:28
Selahattin Solmaz’dan Iğdır FK ve Taraftarlarına Tam Destek: “Her Zaman Yanınızdayım”
09:31
Tuğgeneral Tütüncü’den Rektör Gürel’e Nezaket Ziyareti
09:30
Iğdır’da Asfalt Hamlesi: Belediye ve İl Özel İdaresi El Ele Verdi, Mahalleler Modern Yollara Kavuşuyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Erzincan'da kadınların turşu mesaisi başladı
GENEL
Yayınlanma: 22 Eylül 2024 - 13:14
Güncelleme: 22 Eylül 2024 - 13:18

Erzincan'da kadınların turşu mesaisi başladı

Erzincan ovasında yetiştirilen sebzelerin hasadıyla birlikte kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan turşu yapımına da başlandı.

GENEL
22 Eylül 2024 - 13:14
Güncelleme: 22 Eylül 2024 - 13:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erzincan'da kadınların turşu mesaisi başladı
Erzincan ovasında yetiştirilen sebzelerin hasadıyla birlikte kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan turşu yapımına da başlandı.

Üzümlü ilçesi Bayırbağ köyünde sebze hasadının yapıldığı bugünlerde ev hanımlarını tatlı bir telaş sardı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bahçelere ekilen domates, biber, salatalık ve fasulye gibi sebzeler özenle toplanıyor. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşuyu yapmak için yoğun mesai harcayan ev hanımı Aliye Gürler de bahçesinde yetiştirdiği organik sebzeleri fermente ettiği sirke, sarımsak, kaya tuzu ve suyla buluşturarak turşu hazırlıyor. Hazırlanan turşular ise kışın tüketilmek üzere kilerde yerini alıyor.

"Kendi yetiştirdiğimiz sebzelerle turşularımızı vuruyoruz"

Sebze hasadı ile kışlık hazırlıkların da başladığını ifade eden ev hanımı Aliye Gürler, "Bahçeden sebzeleri topluyoruz, daha sonra eve getirip kışlık turşu yapıyoruz. Domates, fasulye, biber ve salatalık gibi sebzeleri turşu yaparak kış için hazırlık yapıyoruz. Her gün bahçedeyiz. Ürünlerle ilgileniyoruz. Yapımı zor değil ama vakit alıyor. Bugün bahçeye sebze toplamaya gitmedik evde kaldık, vaktimizi turşu yaparak değerlendiriyoruz. Sebzeleri kendimiz yetiştiriyoruz, satın almıyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz sebzelerle turşularımızı vuruyoruz" diye konuştu.

"Kurduğumuz turşuyu en az bir ay bekletmeliyiz"

Turşunun yapılış aşamalarını anlatan Gürler, "Sebzeleri leğende yıkadık. Büyük sebzeleri bölerek bidona dolduruyoruz. Küçük olan sebzeleri zaten olduğu gibi dolduruyoruz. Daha sonra sarımsak ve sirke ekliyoruz. Son olarak da tuzlu su ekliyoruz. Gördüklerinizi yapalı 10-15 gün kadar oldu. Ama tam yenilebilme için bir ay kadar bekletmeliyiz. Ondan sonra yemeye hazır oluyor" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Malatya'da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu
Yurt dışına kaçmaya çalışan 3 firari hükümlü tırda yakalandı
Yurt dışına kaçmaya çalışan 3 firari hükümlü tırda yakalandı
Diyadin kaplıcalarına yoğun ilgi
Diyadin kaplıcalarına yoğun ilgi
Ağrı'da bayram tedbirleri: Trafik ve asayiş denetimleri aralıksız sürüyor
Ağrı'da bayram tedbirleri: Trafik ve asayiş denetimleri aralıksız sürüyor
Son Haberler
BAL Ligi’nden Avrupa Yıldızlarına: Alagöz Sözünü Tuttu!
BAL Ligi’nden Avrupa Yıldızlarına: Alagöz Sözünü Tuttu!
Iğdır'da Kanlı Arazi Kavgası: 70 Yaşındaki Mehmet Çakmakçı, İki Yengesini Katletti
Iğdır'da Kanlı Arazi Kavgası: 70 Yaşındaki Mehmet Çakmakçı, İki...
Iğdır’da Kan Donduran Aile Faciası: Kayınpeder İki Gelinini Katletti
Iğdır’da Kan Donduran Aile Faciası: Kayınpeder İki Gelinini Katletti
Iğdır’da Yeni Dönem Eğitim Görevlilerine Bilgilendirme Toplantısı
Iğdır’da Yeni Dönem Eğitim Görevlilerine Bilgilendirme Toplantısı
Iğdır’da Yaz Sıcağıyla Gelen Çile: Bozuk Yollar, Koku Yayan Çöp Kovaları!
Iğdır’da Yaz Sıcağıyla Gelen Çile: Bozuk Yollar, Koku Yayan Çöp...
Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası Erzincan'da düzenlendi
Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası Erzincan'da düzenlendi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SPOR
EKONOMİ
ASAYİŞ
SAĞLIK
SİYASET
RESMİ İLANLAR
EĞİTİM
GENEL
TEKNOLOJİ
IĞDIR
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • IĞDIR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim