• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • ASAYİŞ
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • RESMİ İLANLAR
  • EĞİTİM
  • GENEL
  • TEKNOLOJİ
  • IĞDIR DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
13:49
"Bu Gurur Iğdır'ın Olacak": Ömer Demir'den Doğunun İlk Fabrikasına Büyük Adım
13:43
Iğdır’da Genç Yaşta Acı Kayıp: Gökhan Aras Vefat Etti
13:42
Iğdır’da Bir İlk: Konfeti Fabrikasıyla Yeni İstihdam Kapısı Açıldı
09:56
Iğdır’da 30 Bin Kişi Yüzme Öğrendi: “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Meyvelerini Veriyor
09:55
Iğdır’da Yeşile Saygı Örneği: Yeni ASM Projesinde Ağaçlar Kesilmeden Taşınıyor
09:40
Iğdır'da Aile Yılına Özel Proje: Evci Köyü’nde Sinema Gecesiyle BaşladıIğdır'da Aile Yılına Özel Proje: Evci Köyü’nde Sinema Gecesiyle Başladı
09:39
TOPRAĞA DEĞEN KADIN ELİ IĞDIR’IN GELECEĞİNİ YEŞERTİYOR
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. IĞDIR
  3. Gastronomi Öğrencileri Sektörle Buluştu: Uygulamalı Eğitimle Mesleğe İlk Adım
IĞDIR
Yayınlanma: 12 Kasım 2024 - 14:09

Gastronomi Öğrencileri Sektörle Buluştu: Uygulamalı Eğitimle Mesleğe İlk Adım

Gastronomi Öğrencileri Sektörle Buluştu: Uygulamalı Eğitimle Mesleğe İlk Adım

IĞDIR
12 Kasım 2024 - 14:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 Gastronomi Öğrencileri Sektörle Buluştu: Uygulamalı Eğitimle Mesleğe İlk Adım
Gastronomi Öğrencileri Sektör Uzmanlarıyla Bir Araya Geldi: Pratik Eğitimle Mesleğe Hazırlık

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Menekşe Bulut’un öncülüğünde düzenlenen özel bir etkinlikte sektörün deneyimli isimleriyle buluştu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağı'nda gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere mutfağın sırları profesyoneller tarafından uygulamalı olarak aktarıldı.

"Sakatatlar ve Mutfaklarda Kullanımı" dersi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikte, et işleme süreçlerinden pişirme tekniklerine kadar birçok başlık ele alındı. Şef Habib Özmen, öğrencilerle et kesimi ve karkas parçalama, kebap yapımı, et soslama ve pişirme yöntemleri gibi profesyonel mutfakta hayati öneme sahip konuları uygulamalı olarak paylaştı. Öğrenciler, Şef Özmen'in rehberliğinde kendi elleriyle tabak hazırlayarak sunum tekniklerini de geliştirme fırsatı buldu.

Doç. Dr. Menekşe Bulut, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilere sektörel deneyim kazandırmanın eğitimdeki önemini vurguladı. “Gastronomi alanında başarılı olmak isteyen gençlerimizin, sektörün gerçek dinamiklerini öğrenmeleri büyük önem taşıyor. Bu tür etkinlikler, onların kariyer yolunda sağlam adımlar atmalarını kolaylaştırıyor,” diye belirtti.

Öğrenciler, bu tür uygulamalı etkinliklerin kariyer yolculuklarında kendilerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Etkinlik, öğrencilere mutfakta pratik yapma ve sektörle tanışma fırsatı sunarken, katılımcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımıyla sona erdi.

HAKAN ARAS
# öğrenci# ığdır üniversitesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Bu Gurur Iğdır'ın Olacak": Ömer Demir'den Doğunun İlk Fabrikasına Büyük Adım
Iğdır’da Genç Yaşta Acı Kayıp: Gökhan Aras Vefat Etti
Iğdır’da Genç Yaşta Acı Kayıp: Gökhan Aras Vefat Etti
Iğdır’da Bir İlk: Konfeti Fabrikasıyla Yeni İstihdam Kapısı Açıldı
Iğdır’da Bir İlk: Konfeti Fabrikasıyla Yeni İstihdam Kapısı Açıldı
Iğdır’da 30 Bin Kişi Yüzme Öğrendi: “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Meyvelerini Veriyor
Iğdır’da 30 Bin Kişi Yüzme Öğrendi: “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Meyvelerini Veriyor
Son Haberler
"Bu Gurur Iğdır'ın Olacak": Ömer Demir'den Doğunun İlk Fabrikasına...
Iğdır’da Genç Yaşta Acı Kayıp: Gökhan Aras Vefat Etti
Iğdır’da Genç Yaşta Acı Kayıp: Gökhan Aras Vefat Etti
Iğdır’da Bir İlk: Konfeti Fabrikasıyla Yeni İstihdam Kapısı Açıldı
Iğdır’da Bir İlk: Konfeti Fabrikasıyla Yeni İstihdam Kapısı Açıldı
Iğdır’da 30 Bin Kişi Yüzme Öğrendi: “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Meyvelerini Veriyor
Iğdır’da 30 Bin Kişi Yüzme Öğrendi: “Yüzme Bilmeyen Kalmasın”...
Iğdır’da Yeşile Saygı Örneği: Yeni ASM Projesinde Ağaçlar Kesilmeden Taşınıyor
Iğdır’da Yeşile Saygı Örneği: Yeni ASM Projesinde Ağaçlar Kesilmeden...
Kesilmekten kaçan dana Van Gölü'ne girdi
Kesilmekten kaçan dana Van Gölü'ne girdi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SPOR
EKONOMİ
ASAYİŞ
SAĞLIK
SİYASET
RESMİ İLANLAR
EĞİTİM
GENEL
TEKNOLOJİ
IĞDIR
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • IĞDIR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim