IĞDIR
Yayınlanma: 07 Şubat 2024 - 11:17
Gıda Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor
Ülkemizde özellikle fast-food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını
IĞDIR
07 Şubat 2024 - 11:17
Ülkemizde özellikle fast-food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde kızartmada kullanmakta olan yağlara ilişkin resmi kontroller önem taşıyor.12.05.2012 tarih ve 28290 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kızartmada Kullanılmakta Olan Katı ve Sıvı Yağlar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereğince kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağların "polar madde", "asit sayısı" ve "kızartma yağı sıcaklığı" kriterleri, kızartmada kullanılmakta olan yağların güvenilirliği ve kalitesinin ölçülmesi için gereklidir.
İlginizi Çekebilir