• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • ASAYİŞ
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • RESMİ İLANLAR
  • EĞİTİM
  • GENEL
  • TEKNOLOJİ
  • IĞDIR DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
13:17
Iğdır FK Süper Lig Yolunda İddialı: “Hedefimiz Şampiyonluk!”
11:07
Iğdır Uyanıyor: Sokakları Zehirleyenlere Geçit Yok!
10:26
İş İnsanı Nihat AYCİL’in Abisi Mehmet Faruk AYCİL Hakk’a Yürüdü
09:30
Iğdır’da Bocce Sporu Gençlerle Buluşuyor: Hem Rekabet Hem Dostluk Gelişiyor
08:36
Vanspor’dan Ses Getiren Transfer: Barcelona II’li Ivan Cedric Iğdır FK’nın Grubunda!
07:01
Iğdır-Doğubayazıt Arası Artık Duble Konfor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Havaların soğumasıyla hastalıklara deva sakatata ilgi artıyor
GENEL
Yayınlanma: 23 Eylül 2024 - 08:05
Güncelleme: 23 Eylül 2024 - 08:12

Havaların soğumasıyla hastalıklara deva sakatata ilgi artıyor

Erzincan'da havaların soğumasıyla birlikte insan sağlığına faydası olan büyük ve küçükbaş hayvanların sakatatlarına ilgi artıyor.

GENEL
23 Eylül 2024 - 08:05
Güncelleme: 23 Eylül 2024 - 08:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Havaların soğumasıyla hastalıklara deva sakatata ilgi artıyor
Erzincan'da havaların soğumasıyla birlikte insan sağlığına faydası olan büyük ve küçükbaş hayvanların sakatatlarına ilgi artıyor.

Erzincan'da özellikle kış aylarında vatandaşların tercih ettiği sakatat, zengin vitamin ve mineral içeriği dolayısıyla "doğal antibiyotik" olarak da tanımlanıyor. Erzincan'da kelle, paça, ciğer, yürek, böbrek ve işkembe gibi sakatatlar müşteriler için özenle hazırlanıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan sakatat hazırlama telaşı, akşama kadar devam ediyor.

"Suyu ayrı faydası oluyor, etinin ayrı bir faydası oluyor"

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak bilindiğini aktaran sakatat satıcısı Selim Erdoğan, "Havaların soğumasıyla bizim işlerimizde de hareketlilik başlar. Kış aylarının gelmesiyle birlikte en çok tüketilen ürünlerimiz kelle paça ve pöç. Çünkü, bu ürünler düdüklüde pişirildiği zaman kemiğinden ayrılarak suyu ayrı faydası oluyor, etinin ayrı bir faydası oluyor. Bu pişirilen ürünün suyu daha çok vitaminli ve daha çok faydalı. Eti ise ayrı tüketiliyor. Pöç dediğimiz ürün dananın kuyruk kısmından çıkan bir bölümdür, daha çok lezzetli ve daha çok faydalıdır" dedi.

Sakatatın birçok rahatsızlıklara faydalı olduğunu anlatan Selim Erdoğan, "Sakatat Türkiye'de en güzel tutulan ürünlerden birisidir. Ciğerimiz zaten her kesimde bilindiği üzere tutulan ve tüketilen bir üründür. Pişirildiğinde çok lezzetli ve faydalıdır. Paça ve kelleye baktığımızda kış aylarında en çok tüketilen ürünler arasında. Bu ürün ise hem eti, hem suyu protein olarak tüketiliyor. Tüm vücuda jel gibi yayılan bir besin kaynağı olduğu biliniyor. Sakatat deyince kış aylarında daha fazla tüketilen bu ürün, genel olarak da birçok üründen daha faydalı olarak görülür" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Park halindeki kamyonet alev alev yandı
Park halindeki kamyonet alev alev yandı
İlçemiz 1 metre çöktü! Bölge halkını tedirgin eden gelişme!
İlçemiz 1 metre çöktü! Bölge halkını tedirgin eden gelişme!
Akçadağ’da odunluk yangını korkuttu
Akçadağ’da odunluk yangını korkuttu
Kız arkadaşının babasını ve ağabeyini pompalı tüfekle vurdu
Kız arkadaşının babasını ve ağabeyini pompalı tüfekle vurdu
Son Haberler
Iğdır FK Süper Lig Yolunda İddialı: “Hedefimiz Şampiyonluk!”
Iğdır FK Süper Lig Yolunda İddialı: “Hedefimiz Şampiyonluk!”
Iğdır Uyanıyor: Sokakları Zehirleyenlere Geçit Yok!
Iğdır Uyanıyor: Sokakları Zehirleyenlere Geçit Yok!
İş İnsanı Nihat AYCİL’in Abisi Mehmet Faruk AYCİL Hakk’a Yürüdü
İş İnsanı Nihat AYCİL’in Abisi Mehmet Faruk AYCİL Hakk’a Yürüdü
Iğdır’da Bocce Sporu Gençlerle Buluşuyor: Hem Rekabet Hem Dostluk Gelişiyor
Iğdır’da Bocce Sporu Gençlerle Buluşuyor: Hem Rekabet Hem Dostluk...
Vanspor’dan Ses Getiren Transfer: Barcelona II’li Ivan Cedric Iğdır FK’nın Grubunda!
Vanspor’dan Ses Getiren Transfer: Barcelona II’li Ivan Cedric Iğdır...
Erzincan'da Geleneksel Türk Okçuluğu heyecanı
Erzincan'da Geleneksel Türk Okçuluğu heyecanı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SPOR
EKONOMİ
ASAYİŞ
SAĞLIK
SİYASET
RESMİ İLANLAR
EĞİTİM
GENEL
TEKNOLOJİ
IĞDIR
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • IĞDIR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim