Iğdır Üniversitesinin, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın öncülüğünde sürdürdüğü Covid-19 ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Son olarak, Üniversitemizde dezenfektan kutusu üretimine de başlandı.
Dezenfektan kutusu üretimiyle ilgili açıklama yapan Rektör Alma; "Üniversite olarak sadece korona salgını ile değil, bundan sonraki süreçlerde ortaya çıkması muhtemel tüm salgın hastalıklarla mücadale edecek çalışmalara devam etmekteyiz. Değişen dünya düzeninde artık biyolojik tehditleri görmezden gelmek mümkün değildir. Bu sebeple her türlü salgınla mücade edebilecek ürünler üretme gayretindeyiz. Ürettiğimiz siperlik maskeleri kurumlara ulaştırdık ve üretime devam ediyoruz, dezenfeksiyon kabini üretiminde de son aşamaya ulaştık. Bayram sonrası kabinle ilgili bilgileri de paylaşacağız. Dezenfeksiyon kutusu seri üretimine birkaç gün içinde başlıyoruz. Dezenfeksiyon kutusu uv ışınları kullanarak 2 dk ile 3 dk gibi bir sürede maksimum düzeyde dezenfekte sağlayabiliyor. Yapılan çalışmaların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
"Iğdır Üniversitesi, ülkemize değer katacak üretimlerine devam edecektir"
Dezenfektan kutusu üretim sorumlusu ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Murat Şimşek ise; "Yayımlanan içişleri genelgesiyle kuaför ve berberlerde kullanımı zorunlu hale getirilen dezenfektan cihazı üretiminde artık son aşamaya gelindi. Yürüttüğümüz ar-ge çalışmalarını tamamladık. Birkaç gün içerisinde seri üretime geçeceğimizi söyleyebilirim. Bu cihazın ihtiyaç olduğunu ve özellikle korona salgını sonrasında artık vazgeçilmez bir hijyen sağlayıcı haline gelebileceğini düşünüyorduk. Iğdır Üniversitesi, ülkemize değer katacak üretimlerine devam edecektir. Korona salgını sonrası değişecek dünya dengelerinde, ülkemizin söz sahibi bir rol üstlenmesi adına, milletimizin kalkınma hamleleriyle muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bölge bayimiz olmak isteyen 3 firma ile görüşme sağladık. Tüm ülkeye dağıtımını sağlayabileceğiz. Dezenfektan kutusunun ilk versiyonu 'DK 1.0', Bayram öncesi milletimizin hizmetinde olacaktır. Ürünle ilgili teknik detaylar ürün tanıtımında paylaşılacaktır. Projenin yürütücüsü ve çalışmalarımızın başında olan, Rektör Prof Dr Mehmet Hakkı Alma'ya teşekkür ederim. Ayrıca çalışmalarda destek olan tüm öğretim elemanlarına ve teknik personele de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.