Türkiye'de kaz etinden yapılan geleneksel yemekleriyle ünlü Kars'ta, 2019-2020 kış sezonunda turistik otellerin mutfağını yaz boyunca özenle beslenen kaz yemekleri süsleyecek. Yaz boyunca yetiştirilen kazlar Kars’ta kesime hazır, karın yağmasını bekleyen besiciler kestikleri kazları, kuruttuktan sonra satışa sunacak. Yetiştiricilerin aile bütçesine de katkı sağlayan kaz, bu yıl kentte bulunan turistik otellerin de yoğunlukla sofrasında yerini alacak. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde lider konumda bulunan Kars'ta, Karslıların tabiriyle "göğsü kara değip, kar yedikten sonra yağlanarak ayrı bir lezzet kazandığına" inanılan kaz eti, başta kış tatilinde kente gelecek yerli ve yabancı turistler olmak üzere bu geleneksel lezzetin tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi. “Kaz otellerin mutfağında yerini alacak” Kars’ta bir otelin Genel Müdürlüğünü yapan, Kültür Turizm Bilim Uzmanı Mehmet Duman, “Bildiğiniz gibi Kars, aynı zamanda gastronomi bağlamında çok önemli bir yere sahip, kış sezonu yaklaşmakta ve kış sezonuyla birlikte misafirlerimize, Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlere sunmuş olduğumuz ve aynı zamanda yöre halkının sofrasında eksik etmediği kaz, gerçekten bu çok önemli bir yere sahip. Kaz özellikle kış aylarında kesilir ve kazın kışı görmesi gerekir” dedi.
GENEL
Yayınlanma: 31 Ekim 2019 - 13:45
Otellerin Mutfağını...
Türkiye'de kaz etinden yapılan geleneksel yemekleriyle ünlü Kars'ta, 2019-2020 kış sezonunda turistik otellerin mutfağını yaz boyunca özenle beslenen kaz yemekleri sü
GENEL
31 Ekim 2019 - 13:45
