TÜBİTAK’ın, bilim insanları ve öğrencileri bir araya getirerek toplumda bilim iletişimini artırmayı hedeflediği “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri” devam ediyor.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından 2014 yılında başlatılan, alanında uzman bilim insanlarını buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirmeyi amaçlayan etkinlikleri sürüyor.
Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Güllüdağ, Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü 8 Eylül Şehitleri Ortaokulunda sunum yaptı.
Sunumunda “Beden Dili ve Etkili Konuşma Sanatı” hakkında bilgi ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşan Doç. Dr. Güllüdağ, hayatından da örnekler vererek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Sunumun içeriği ve amacı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Güllüdağ, insanların duygularını, düşüncelerini, bilgi ve becerilerini etkili iletişim kurarak başkalarıyla paylaşabildiğine vurgu yaptı.
Güllüdağ ardından şu ifadeleri kullandı;
“Beden dili, sözcüklerin kullanımı, ses tonu ve empati etkili iletişimin ana ögeleridir. Etkili iletişimin ana kuralları ise, basit sözcükler kullanmak, kısa cümleler kurmak, güven vermek, tutarlı davranmak ve iyi bir ses tonudur. İyi bir dinleyici olmak da iletişimde devamlılığı sağlar. Ben de öğrencilerimize bu konularda bir anlatımda bulundum. Küçük yaşlarda farkındalık yaratmak, ileri yıllarda insanın kişisel gelişimini sağlaması noktasında çok önemlidir.”