Ağrı'dan gelen üniversite öğrencileri, Iğdır'daki kozmetik ürün üreten Vitae laboratuvarları tesisini ziyaret ederek mesleki tecrübe edindiler.İşletmeyi gezen öğrenciler, öğrenimlerini fakülte ortamının yanında, uygulamalı olarak öğrenme fırsatını buldular.
Burada işletme yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, parfüm ve kolonya üretimini yerinde görerek notlar aldılar.
İşletme sahibi Eczacı Ümit Eren gazetecilere yaptığı açıklamada, kurdukları işletmede Iğdır yöresine özgü kayısı kolonyası başta olmak üzere kozmetik ürünler ürettiklerini söyledi.ürettikleri ürünlerin ülke genelinde yerel ve ulusal mağazalar ,marketlerde ,ulusal ecza depolarında,kozmetik depolarında ve çok şubeli kozmetik mağazalarında satıldığını belirten Eczacı Ümit Eren 5 ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını belirtti.
Ağrı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde gelen öğrencilere mesleki tecrübelerini paylaştıklarını anlatan Eren, "Ağrı'dan buraya gelen öğrenci ve hocaların ziyaretleri bizleri mutlu etti. Onlara tesisimizi gezdirdik, üretim aşmalarımızı dilimiz döndüğünde anlatmaya çalıştık. Bu hem bizim için, hem de öğrencilerimiz için güzel bir deneyimdi oldu." dedi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan yardımcısı Doç.Dr. Tuba Aydın da, buraya Dermokozmetik Kulüpleri'nin çalışmaları kapsamında danışman hocalar olarak geldiklerini belirterek, "Özellikle farmakoloji derslerinde teorik olarak anlattığımız bilgileri burada uygulamalı olarak bizzat görmüş olduk. Öğrencilerimize uygulamayı sanayide bir ürün çıkarılmasını bizzat bu şekilde gösterilmesi çok faydalı oldu." şeklinde konuştu.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dilan Özmen de, "Üniversitemizde kurduğumuz Dermokozmetik Kulübün danışmanlığını yapıyorum, bu günde eğimi amaçlı bir geziyi Iğdır'daki işletmeye yaptık. Bilindiği üzere, Eczacılık Fakültelerinde hem teorik, hem de pratik eğitimler veriyoruz. Kendi laboratuvarlılarımızda öğrencilerimiz eczacılığa yönelik eğitimler alıyorlar. Ancak bölgemizde sanayiye yönelik tahsisler maalesef kısıtlı durumda, buradaki işletmecinin hem eczacı olması, hem de sanayi bakımında böyle bir tahsise sahip olması dolayısıyla öğrencilerimizin burayı canlı olarak yerinde görmelerini istedik. Buranın onlara ilham vermesini motivasyon kaynağı olmasını, ilerde onların da böyle bir yer halini gerçekleştirebileceklerini görmeleri istedik ve bu amaçla da bugün buradayız." dedi.
Dermokozmetik Kulüp Başkanı 2. sınıf öğrencisi Hümeyra Demir de, bu kulübü firma gezileri düzenleyerek, fikir edinmek için kurduklarını anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sınıf ortamında eğitim alıyoruz fakat fikirlerimizin daha net oluşabilmesi için ortamı görmemiz gerekiyor. Bu manada mezun olduğumuzda hangi alana yöneleceğiz, üretim mi yapacağız, ya da eczanemi açacağız konunsa fikirlerimiz netlik kazanmış oluyor. Örneğin burayı açan işletmeci Ümit hocamız hem eczane işletiyor hem de üretim yapıyor. Bizde buraya geldik ve iyi bir deniyim elde ettik."