Üzüm üreticilerine ürününü yaş ya da kuru olarak değerlendirme konusunda erken tercih yapması çağrısında bulunuldu.
Türkiye’nin sofralık üzüm ve kuru üzüm üretiminde önemli merkezlerinden Alaşehir’de “Üzüm Üreticileri ve İhracatçıları İle Değerlendirme Toplantısı” düzenleyen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üreticilere üzüm üreticilerine üzümü kuru ya da yaş değerlendirme konusunda erken tercih yaparak ona göre üretim aşamalarını takip etmelerini önerdi.
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak’ın moderatörlüğünü yaptığı; Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Özgür, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Bornova Zirai Mücadele Araştırması Enstitüsü Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Ferhunde Özlem Altındişli, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mustafa Gündoğar ve Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Gültekin 'in konuşmacı olarak katıldığı “Üzüm Üretici ve İhracatçıları İle Değerlendirme Toplantısı” Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Üzümde ihracat hedefi 1 milyar dolar
Üzüm üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinden çekirdeksiz sultani üzümde kuru ya da yaş olarak değerlendirilmesinin farklı üretim metotları gerektirdiğinden üreticilerimizin tercihlerini sezonbaşında yapmalarını ve ona göre üretim yapmalarını bekliyoruz. Yaş-Kuru Üzüm, asma yaprağı, üzüm suyu, pekmez gibi ürettikleri bağcılık ürünleriyle, ülkemizin yıllık 650-700 milyon dolar ihracatla döviz elde etmesini sağlayan üreticilerimize teşekkür diyorum. Amacımız bu ürünlerden elde ettiğimiz döviz rakamını 1 milyar dolara çıkarmak” diye konuştu.