• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • ASAYİŞ
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • RESMİ İLANLAR
  • EĞİTİM
  • GENEL
  • TEKNOLOJİ
  • IĞDIR DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
15:36
Kurum Aracıyla Kabadayılık! “Kafanı Kolunu Koparırım” Tehdidi Kameraya Yansıdı
14:35
Iğdır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkusu: Özel Sporcular Bocce Sahasında Buluştu
13:35
Iğdır’da Yeni Yapılan Yürüyüş Yolu Hayvan Dışkılarıyla Kullanılamaz Hâle Geldi: “Burası Yürüyüş Yolu, Hayvan Yolu Değil!”
09:25
Iğdırlı Judocu Salih Yıldız’dan Dünya Sahnesinde Çifte Zafer: Altın ve Bronz Madalya ile Tarihe İmza Attı
09:20
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, “İlim Yayma Ödülleri” Töreninde Iğdır Üniversitesi’ni Temsil Etti
09:19
Kaymakam Fatih Erdoğan’dan Köy Okullarına Moral Ziyareti: “Eğitimin Kalbi Köylerde de Aynı Güçle Atıyor”
09:09
Esnaf da Araç Sahibi de İşgalde, Denetim Nerede
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. IĞDIR
IĞDIR
Yayınlanma: 12 Aralık 2024 - 12:17

IĞDIR
12 Aralık 2024 - 12:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Iğdır Üniversitesi gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla mutfak uygulamalarına başladı. Öğrenciler, alanında uzman şeflerden eğitim alarak, teorik bilgilerini pratikle birleştiriyor ve gastronomi dünyasına sağlam adımlarla hazırlanıyor.

Uygulamalı Eğitimle Yetkinlik Artışı

Üniversitenin modern mutfak atölyelerinde düzenlenen eğitimlerde öğrenciler; yöresel yemekler, dünya mutfağı, pastacılık ve yaratıcı sunum teknikleri gibi konularda uygulamalı derslere katılıyor. Eğitimlerin, sektör ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirilmesine büyük katkı sağladığı ifade edildi.

Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Elif Kaya, bu çalışmaların önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz, sektörün gerçek dinamiklerini deneyimleyerek işin mutfağında öğreniyor. Amacımız, hem bölge mutfağını tanıtan hem de dünya çapında başarılı şefler yetiştiren bir eğitim sunmak."

Yöresel Lezzetlere Vurgu

Eğitimlerde, Iğdır’ın zengin mutfak kültürüne özel bir yer ayrılıyor. Öğrenciler, yöreye özgü yemek tariflerini öğrenirken, geleneksel tatları modern yorumlarla harmanlama fırsatı buluyor. Bu kapsamda, "Bozbaş" ve "Kaşık Tatlısı" gibi Iğdır’a özgü lezzetler üzerinde çalışmalar yapıldı.

Sektörle İş Birliği

Üniversite, gastronomi sektöründeki işletmelerle iş birliği yaparak öğrencilerine staj ve iş imkanları sunuyor. Yerel restoran ve otellerle yapılan ortak çalışmalar sayesinde, öğrenciler mezuniyet sonrasında sektöre daha kolay adapte oluyor.

Öğrencilerden Büyük Heyecan

Eğitimlere katılan öğrenciler, mutfak sanatlarına olan ilgilerini artırdıklarını ve gelecekte başarılı birer şef olma yolunda ilerlediklerini ifade etti. Gastronomi öğrencisi Zeynep Yılmaz, "Burada öğrendiklerimiz, hayalimizdeki mesleğe bir adım daha yaklaşmamızı sağlıyor. Hem öğreniyor hem de eğleniyoruz." dedi.

Gastronomi ve Bölge Turizmine Katkı

Iğdır Üniversitesi’nin gastronomi alanında yaptığı bu çalışmalar, hem bölge mutfağını tanıtmayı hem de turizme katkı sağlamayı hedefliyor. Bölümden mezun olan öğrencilerin, Türk mutfağını uluslararası platformlara taşımaları bekleniyor.

Iğdır Üniversitesi, teorik bilgiyi pratikle birleştiren bu tür eğitim programlarıyla öğrencilerini geleceğin mutfak dünyasına hazırlamaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ
# gastronomi# eğitim# gelecek
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kurum Aracıyla Kabadayılık! “Kafanı Kolunu Koparırım” Tehdidi Kameraya Yansıdı
Kurum Aracıyla Kabadayılık! “Kafanı Kolunu Koparırım” Tehdidi Kameraya Yansıdı
Iğdır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkusu: Özel Sporcular Bocce Sahasında Buluştu
Iğdır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkusu: Özel Sporcular Bocce Sahasında Buluştu
Iğdır’da Yeni Yapılan Yürüyüş Yolu Hayvan Dışkılarıyla Kullanılamaz Hâle Geldi: “Burası Yürüyüş Yolu, Hayvan Yolu Değil!”
Iğdır’da Yeni Yapılan Yürüyüş Yolu Hayvan Dışkılarıyla Kullanılamaz Hâle Geldi: “Burası Yürüyüş Yolu, Hayvan Yolu Değil!”
Iğdırlı Judocu Salih Yıldız’dan Dünya Sahnesinde Çifte Zafer: Altın ve Bronz Madalya ile Tarihe İmza Attı
Iğdırlı Judocu Salih Yıldız’dan Dünya Sahnesinde Çifte Zafer: Altın ve Bronz Madalya ile Tarihe İmza Attı
Son Haberler
Kurum Aracıyla Kabadayılık! “Kafanı Kolunu Koparırım” Tehdidi Kameraya Yansıdı
Kurum Aracıyla Kabadayılık! “Kafanı Kolunu Koparırım” Tehdidi...
Iğdır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkusu: Özel Sporcular Bocce Sahasında Buluştu
Iğdır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkusu: Özel Sporcular...
Iğdır’da Yeni Yapılan Yürüyüş Yolu Hayvan Dışkılarıyla Kullanılamaz Hâle Geldi: “Burası Yürüyüş Yolu, Hayvan Yolu Değil!”
Iğdır’da Yeni Yapılan Yürüyüş Yolu Hayvan Dışkılarıyla Kullanılamaz...
Iğdırlı Judocu Salih Yıldız’dan Dünya Sahnesinde Çifte Zafer: Altın ve Bronz Madalya ile Tarihe İmza Attı
Iğdırlı Judocu Salih Yıldız’dan Dünya Sahnesinde Çifte Zafer:...
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, “İlim Yayma Ödülleri” Töreninde Iğdır Üniversitesi’ni Temsil Etti
Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, “İlim Yayma Ödülleri” Töreninde...
Ağrı Kadın Futbol Takımı'ndan destekçisine teşekkür plaketi
Ağrı Kadın Futbol Takımı'ndan destekçisine teşekkür plaketi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SPOR
EKONOMİ
ASAYİŞ
SAĞLIK
SİYASET
RESMİ İLANLAR
EĞİTİM
GENEL
TEKNOLOJİ
IĞDIR
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • IĞDIR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim